Info om muskelspændinger i halsen

Denne underside handler om klump-følelse, der er forårsaget af muskelspændinger. Jeg har fundet disse meget oplysende videoer. Måske kan de hjælpe dig?

Udstrækning af musklerne i forbindelse med Globus Hystericus

Manden i ovenstående video er ekspert i nervøse tilstande og har selv lidt af Globus Hystericus. I videoen viser han, hvordan udstrækningsøvelser har hjulpet ham.

Beskrivelse af Cricopharyngeal Spasm

Lægen i ovenstående video beskriver Cricopharyngeal Spasm. Det lyder utroligt meget som mine symptomer. Desværre giver han ingen anvisninger til helbredelse. Men se videoen. Den beskriver meget præcist nogle af symptomerne.

Massage mod klump i halsen.

Kvinden på denne video har følelsen af “fortykket hals” og har problemer med at nå visse toner, når hun synger/taler. Hun får hjælp af en massør. Det er meget interessant.

 

21 thoughts on “Info om muskelspændinger i halsen

 1. Når jeg spiser føler jeg at det kramper i halsen det gør rigtig ondt, det kan tage lang tid før det forsvinder igen, kan det være psykisk betinget?

 2. Jeg har i over et år lidt af synkebesvær, primært når jeg skulle spise. Nu er problemet forværret, og mit synkebesvær er hele tiden. Jeg har aldrig tænkt over, at have “en klump i halsen” fornemmelse, men da jeg fandt den her side, tænkte jeg, at det er det tætteste jeg er kommet på en forklaring indtil nu.

  Jeg har været til ØNH læge, der ikke fandt noget, og jeg har fået lavet en gastroskopi (voldsomt ubehageligt) og der var heller ikke noget at se.
  Jeg har haft angst i mange år, og tænker at mit synkebesvær er en direkte sammenhæng, har bare ikke kunne greje hvordan, men tænker at spændinger i halsen kan være den primære årsag. Jeg vil i al fald forsøge mig med øvelserne.

  Har andre erfaringer med direkte synkebesvær, og ikke være i stand til at synke, i sammenhæng med “klump i halsen” fornemmelsen?

 3. Jeg har siden august måned også kæmpet med denne følelse af fortykket hals/strube samt fornemmelsen af slim i halsen, kriller og påvirket stemmeleje.
  ØNH læge blev besøgt da jeg umiddelbart i starten tænkte at denne hævede fornemmelse hængte sammen med min pollenallergi. Han finder dog intet i den retning men kan se tegn på reflux, afskriver det med stress (typisk læger) og sender mig hjem med syrepumpehæmmere.
  Efter noget tid bider jeg mærke i at jeg ikke kan knække min nakke som jeg plejer, og har en idé om det måske kan hænge sammen med fornemmelsen i halsen.
  Massøren kan se den er helt gal, men kan ikke fjerne de spændinger bare sådan lige og vi aftaler jeg skal kigge forbi kiropraktoren.
  Han spørger som det første om jeg læser på telefon eller iPad i sofaen? Ja det gør vi alle jo efterhånden :) Jeg får et par behandlinger men det hjælper ikke på selve følelsen i halsen.
  Ny tid hos ØNH giver blot en stærkere dosis af syrepumpehæmmere.
  Egen læge skæver til min angstdiagnose og kan ikke rigtig hjælpe – ØNH lægen vil dog gerne hjælpe mig med at presse ham hvis symptomerne fortsætter, næste skridt vil i så fald være en øvre gastroskopi, hvilket jeg bestemt ikke har lyst til.
  I sidste måned koncentrerer jeg mig om det muskulære, men strækøvelserne gjorde bare sagen være.
  Kranio Sakral terapi blev afprøvet idet jeg døjer med skæv ryg og begyndende artrose i hoften, det hjalp faktisk, hvilket gjorde mig overbevist om at det handler om muskler.

  Igår falder jeg over en side der beskriver sammenhængen mellem psoas musklen og den skrå halsmuskel og hvordan de påvirker hinanden ved skævheder, så fik udstrakt min psoas og lavede herefter nakkeøvelserne fra gigtforeningens hjemmeside. Tog 45 minutter med mit TENS apparat på nakke og skuldre, og voila! Klump fornemmelsen er væk! ( kan mærke lidt nu, men sidder også med hovedet bøjet i ipadden)

  Det blev et lidt rodet indlæg, men jeg ville egentlig bare henvise til problemet med nakkkestillingen, den kan helt sikkert være årsagen til problemet hos andre udover mig!

  1. Jeg har samme symptomer som dig og ville ønske du havde lagt links ind til de sider hvor du har fundet hjælp. Hvad er et TENS apparat ?
   Kh Lis

 4. Jeg har haft helt de samme symptomer som der nævnes i videoerne, og som i nævner.
  Jeg vil derfor helt klart prøve de udstræknings øvelser af halsen.
  Men han nævner ikke hvor tit det bør gøres, er der nogle som har nogle erfaringer med dette? Altså om det er 2 gange om dagen? Eller bare så meget som muligt? eller at man skal gøre det når man har de værste problemer med klumpen.
  Jeg håber jeres erfaringer med øvelserne kan hjælpe mig :)
  Mvh Sebastian

 5. Hejsa. Så var det min tur til at få sådan en tur. Har haft det lidt over en mdr nu og er ved at gå i panik når det er meget slemt. Har i fundet ud af noget som virker?

 6. Kære website indehaver
  Jeg har netop talt med en person, som har nævnt din side. Jeg har arbejdet med behandling af struber i næsten 20 år, og har også behandlet mange globulus patienter. Hvis du har lyst til at høre mere om mit arbejde er du velkommen til at kontakte mig. Mvh Dorthe Kirkebække

  1. Jeg har nu lidt af disse symptomer i flere måneder, og er ved at blive sindsyg over det.. hver nat er jeg ved at gå i panik, fordi jeg følr jeg bliver kvalt, og er nødt til at synke og synke igen og igen…
   har forsøgt at massere selv, men synes ikke det ændrer noget..

   har forsøgt med halspastiller og at spsie ting…
   tanken om at skulle være plaget af dette hele mit liv, gør mig angst, for det forringer min hverdag så meget.. troede i lang tid jeg var allergisk overfor et eller andet, fordi jeg føler der er for meget slim i min hals, og jeg føler det næsten helt op til bag min næse.. men jeg får nogle gange ondt i halsen, af at rømme mig konstant og hoste og spytte/synke…

   PLEASE.. har brug for hjælp…

   1. Ift slim fornemmelse anbefaler jeg at droppe mælkeprodukter, det har hjulpet for mig. Ihvertfald start med en 14 dags periode. Bemærk at der er mælke produkter i rigtig meget forarbejdet mad og drikkevarer. Endvidere kan det være en ond cirkel hvis du rømmer dig meget, da det kan give øget irritatiobn. Prøv at drikke en smule vand i stedet, lidt af gangen til at smøre halsen.

 7. Fuldstændigt det samme med mig… Har i et halvt år rendt til øre næse og hals specialist og de kan ikke se der er noget galt.. Jeg spiser Gaviscon når det er slemt og specielt om aftenen bryder klumpen/slim frem…… Nu skal jeg ind til priktest på Torsdag og se om det er noget allergi… Men jeg vil klart gå i gang med disse øvelser da jeg som i andre er ved at gå ud af mit gode skind.

 8. Jeg har også denne her følelse og har haft den i årevis nu.. Dog er den svingende i intensitet, da det først startede var det voldsomt men 2-3 år efter blev det mindre og mindre.. Jeg har det dog stadig i en mildere grad og jeg ved virkelig ikke hvad det er. Jeg var bange for det var noget med mit respiratoriske system, men er der nogen der kan bekræfte at det ikke skyldes dette? Jeg har været til lægen men de mener bare det er psykisk uden rigtig at undersøge mig fysisk..

 9. Jeg bliver simpelthen nødt til at dele min erfaring og oplevelse med jer på denne side! Jeg har gennem de sidste to år haft problemer med en klump i halsen, mere præcist i højre side, på højde med mine mandler. Følelsen har været som at have et fiskeben i halsen, og lige meget hvad jeg spiste eller drak, ville det ikke forsvinde. Klumpfornemmelsen var der nærmest ikke når jeg vågnede om morgenen, men blev så mere og mere op ad dagen. Det eneste der hjalp en smule var at spise noget, men kun lige når jeg sank!
  Klumpfornemmelsen begyndte da jeg stod i den mest udfordrende situation, mit liv til dato har budt mig. Jeg var psykisk max presset. Jeg spændte så meget op i min krop, og særligt i højre side af nakke og kæbe, at jeg havde konstante smerter i hele højre side af hovedet, helt ud i øjet og i øret.
  Meget er sket siden, og jeg er blevet undersøgt rigtig meget. Smerterne er aftaget, men klumpen blev tilbage. Lige meget hvad, har jeg ikke kunne slippe af med den. Jeg har været til fire forskellige øre-næse-hals læger og alle har undersøgt mig grundigt, og ingen har kunne se noget der indikerede klumpfornemmelsen. En enkelt mente det var muskulært, men havde intet forslag til, hvordan jeg kunne slippe af med fornemmelsen.
  Jeg har været til fysioterapeut, osteopat, kiropraktor, massør og også min tandlæge har jeg konsulteret. Intet hjalp. Jeg er blevet ultralyds, CT og MR scannet og der har intet unormalt været at se. Heldigvis. Jeg har prøvet at spise forskelligt, men også undlade at spise udvalgte fødevarer. Intet har hjulpet. Så hvad så?
  Jeg har i noget tid fulgt med her på siden, og fundet en smule trøst i, at andre også har et problem som mit!
  Sidst jeg så var på siden, var de tre videoer lagt ud, og jeg prøvede straks udstrækningen af mine halsmuskler. Min muskel på højre side af halsen bulede ud når jeg drejede hovedet og den var helt overdrevet spændt. Men det VILDE skete. Allerede efter de første 5 minutter, kunne jeg mærke en klar forbedring. Klumpfornemmelsen var blevet klart mindre.
  Nu efter 14 dage med udspænding og forskellig andre øvelser er klumpfornemmelsen nærmeste væk. Hvor jeg før kunne mærke klumpen hele tiden, er det kun når jeg bevidst flytter fokus hen på klumpen, at jeg kan fornemme den.
  Jeg er simpelthen så glad for, at jeg langt om længe har fundet noget, der virker. Så TAK for alle de indspark der er og især for videoerne!
  Ud over videoerne her på siden, har jeg også lavet andre øvelser, som handler om at udspænde og træne Vagusnerven. Følg evt. dette link: https://www.youtube.com/watch?v=2PDsr0xVOsU&feature=share

  1. Tak for dit gode indlæg. Jeg håber fortsat, at du har fået det bedre. Jeg selv er sluppet næsten 100% fra symptomerne. De sidste symptomer forsvandt med en intensiv kamillethe + honning-kur i tre uger.

 10. Jeg har også døjet med “klump i halsen”, i laaaaang tid…
  Og da jeg var til øre-, næse- halslægen i torsdags sagde hun, at hun kunne se at min lukkemuskel i halsen var meget hævet og rød… hvilket kommer af mavesyre, som kommer op og genere… :(

 11. Lyder også som det jeg har haft i 2-3 måneder. Øre,næse hals læge kan ikke se noget unormalt.. For mig lindre det at spise/sutte lakris pastiller eller bolsjer, drikke kaffe, spise mad osv. Spænt på at høre hvad min keopraktor siger til det?

 12. SUPER …endelig og få sar ord på.

  Utroligt at hverken læge eller såkaldt øre/næse/halsspecialist kender noget til dette …

  Tak for tips – og god information.

  Kærlig hilsen Ole

 13. Samme her. Især at det er rart at spise og synke noget, fuldstændig det. Jeg har også tænkt mig at lave alle de øvelser, glæder mig til at komme af med det. Tusind tak!

 14. Mange tak. Jeg har haft det her i snart 2 år, og alt på den her side giver ekstrem meget mening for mig. Nu vil jeg prøve de her øvelser, og håber så på det hjælper.
  Mange tak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>